Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma Rotary Kulübü'nden etkinlik

Bandırma Rotary Kulübü

Bandırma Rotary Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle kadınlara, Panderma Port Hotel”de bir kahvaltı verdi.

Bandırma Rotary Kulübü, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle kadınlara, “Panderma Port Hotel”de bir kahvaltı verdi. Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Özkan Kabasakal’ın eşi Gül Kabasakal’ın yönetimindeki Rotary Kulübü eşlerinin organize ettiği kahvaltı etkinliğine kalabalık bir konuk topluluğu katıldı. Etkinliğin açış konuşmasını, Rotary Kulübü Başkanı Özkan Kabasakal yaptı. Kabasakal, kadının toplumsal yaşamdaki önemini ve haklarını dile getirdi. Ardından, konuk konuşmacı, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Betül Gözel Ulusal, kürsüye davet edildi. Konuşmasına, kadının toplumdaki önemini vurgulayarak başlayan Ulusal, “Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimiz ile birlikte kadınımız, yeniden saygınlığını elde etmiştir. Üretmeyen, ekonomik özgürlüğüne kavuşamayan kadınlarımız, özellikle kırsal bölgelerimizde çok mutsuzdur. Kadının eğitimi de çok önemlidir. Bu eğitim, öncelikle sağlıklı bireyler yetişmesi ve kuşakların sürmesi için gereklidir” dedi. Doç. Dr. Betül Gözel Ulusal, daha sonra kadınların, estetik konusundaki sorularını yanıtladı. Ulusal’a konuşmasının ardından buketi, Rotary Kulübü Başkanı Özkan Kabasakal ve eşi Gül Kabasakal tarafından verildi. Daha sonra “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle hazırlanan pastayı, Gül Kabasakal’ın başkanlığındaki Bandırma Rotary Kulübü üyelerinin eşleri birlikte kesti.
ULUSAL, FARELERDE İLK YÜZ NAKLİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ
Bandırma Rotary Kulübü’nün etkinliğine katılan Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Gözel Ulusal, 2003 yılında bulunduğu ABD’de, Cleveland Clinic’te, dünyada ilk kez fareden fareye yüz naklini gerçekleştirmiş, böylece insandan insana yüz nakline de ışık tutmuştu. Daha sonra Tayvan’da, Chang Gung Memorial Hospital’de iki yıl görev yapan Ulusal, kompozit doku nakilleri üzerinde çalışmıştı.
İnsandan insana iki kulak ve saçlı deri olmak üzere ilk yüz naklinin Çin’de, kısmi yüz naklinin ise Fransa’da gerçekleştiğine dikkati çeken Ulusal, Türkiye’de yapılan yüz nakli ameliyatlarını da başarılı bulduğunu belirtti.

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false